Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко, което ме вълнува..
Автор: mcalavera Категория: Други
Прочетен: 111044 Постинги: 25 Коментари: 51
Постинги в блога от Януари, 2011 г.
От началото на годината имам едно подсъзнателно усещане, че нещата, които творят нашите политици вече не са толкова дълбоко забулени в тайнственост. Не мога да кажа дали това е така защото съм параноик по призвание или пък имам несравним нюх към политическите машинации, но едва днес паралелно с новините и предаването на Цветанка Ризова прозрях една възможна алтернативна действителност.

С парчетата от тазгодишният пъзел с политически новини оформя една цялостна картинка с художник бившата Държавна сигурност.

Да преговорим с няколко думи кой кум, кой сват:

1. Агент Гоце (Сирищнишката номенклатура .. да ме прощават от селото.. Георги Първанов) - ясен е от самото начало, че е ако не един от моторите на остатъците на "структурите", то поне сред най-силните им фигури.

2. Агент Сава (Меди Доганов, Ахмед Доган) И преди сме го предполагали, но, като се разпя днес Касим Дал се оказа се, че е бил сред най-гнусните доносници. Каква ли е наградата за дългогодишната му практика в ДС.. Дали това, че ръководи вероятно най-постоянната партия погледнато за периода от началото на промените досега у нас.

3. ББ (Бат-ман, Бойко Борисов) Очевидно е наясно с всички машинации в ДС тъй като вероятно още от времето на Тодор Живков е напред с материала. Видно е как лесно се справя с всеки един ход на противника. Само до сега не се е избистрило дали я бори ламята или я пои.

4. Стани-шеФ - Наше момче от комсомола, учИ във ВСССР и в КГБ, много  е кАдърно момчето ни, но имА неблагоразумието да се опъне на един от нашите офицери...

Другите действащи лица някак не ми се вързват на хубавия колаж или пейзаж, както щете. Даже и Цецо СРС-то и Алексей ми се виждат дребни за този мащаб.

Та при тези актьори можеше да се очаква постановката да бъде внушителна като наратив и двусмислена като послевкус.

При случката със СРС-тата се зачудихме кой имаше най-много ползва от компромата. Дали Станишев, дали Яне (абсурд - той е абсолютна пионка), дали Алексей Петров.. да видим.. обикновено е тоя дето най-много липсва в схемата. Гоце! Че дори се поокаля малко и себе си, за да не го заподозрем, но бързичко уволни "съветника", свързан с бирената афера.

Но следващата случка с разцеплението в ДПС вече ни накара да се замислим до колко сериозни са процесите в политическия бит пазар. В края на краищата в тази партия не беше имало размествания във върховете откакто е създадена.

За мен в скандалът с ДПС изкристализира само едно. ДС има нужда от повече гласове за следващите местни избори, за да може да се подготви да вземе властта отново на парламентарните . И това може да стане чрез създаването на една нова партия, която да събере разпилените гласове на съвестните турци и мюсюлмани у нас.

Точно това се случва в момемента и Касим Дал не крие, че ще се опита да създаде втора етническа партия на турците. Въпросът е дали това става под диктовката на Доган и Първанов или може да погледнем оптимистично, че това би могло да е нормален полически ход. Вероятно ако Дал бе направил този ход по времето на "обръчите от фирми" не бихме се усъмнили в чистотата на намеренията му.. но какво да мислим сега..?

*Използвам твърдението на К.Дал, че Доган е бил най-добрият проект на ДС

Категория: Политика
Прочетен: 2701 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 23.01.2011 23:20
Случките с "подслушваните" разговори между Борисов, Дянков,  Танов и др. за пореден път ни показват до каква степен изобретателни могат да бъдат бившите кадри на ДС в редиците на комунистите.
Смятам да избегна фактологията от последните дни, която така или иначе ни залива тези дни. Само бих обърнал внимание на няколкото червени (ама наистина ЧЕРВЕНИ) лампички които светнаха около последния ХХХ-гейт, които съвсем убедително сочат, че работата е нагласена. (пак да напомня, нямам пристрастия към никоя от страните и се опитвам да гледам обективно на процесите до колкото е възможно човек да се отдели от политическата среда, от която малко или повече зависи)

Когато някакви факти се вадят след толкова месеци се запитваме къде е бил този съвестен анонимен гражданин да ни ги представи по-рано.. поне да беше месец-два  след случката, пък то..  За толкова време и аз щях да се науча от нулата да работя на саунд фордж и например да пусна анонимен запис, че Станишев се Кълне във вярност пред Борисов. Въобще.. малко се изложиха тук. Лично аз познавам поне няколко човека, които биха се справили по-добре и доста по-бързо с монтажа.

Усърдието с което се представят "изчерпателните факти" пред журналистите поразително напомня как преди изборите всяка медия в България ни навираше по десетки пъти на ден секирата с Иван Костов отпреди изборите. Тук можем да съзрем пръста на неуморните PR-и на червените. (ако работеха за някаква поне малко по-свястна кауза щях да им кажа евала за трудолюбието)

Готовността на Станишев да вземе отношение по въпроса може просто да оставим без коментар.

Когато определен политически ход прилича на партизанска диверсия в тила на врага задължително става дума за методиката на работа на комунистите, то няма и на кой друг да прилича.

Невероятно, но факт - въпреки, че междуособиците в БКП вървят що годе задкулисно и конфликтът Станишев-Първанов пролича дори в тези "записи" като стана ясно, че Първанов явно е обещал закрила над някой пък после се отметнал от думите си. Колко яко само - с един удар два и то трофейни заека Гоце и Борисов (или цяло котило направо, като добавим Дянков, Танов и всички споменати.. само не разбрахме тоя Володя кой е..)

Ако се върнем само седмица назад до ще забележим още една интересна особеност. Ще ме извините за кафевите краски... Става дума за случката от началото на годината с посланиците, които са свързани с ДС. В тази връзка за пореден път разбрахме, че когато комунист замеря с лайна той не гледа дали лайната са негови или чужди, той просто замеря, може и той да се поосмърди, но така или иначе няма как, противникът е по-окалян
Категория: Политика
Прочетен: 3324 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 16.01.2011 22:03
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 111044
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив