Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко, което ме вълнува..
Автор: mcalavera Категория: Други
Прочетен: 110901 Постинги: 25 Коментари: 51
Постинги в блога от Октомври, 2010 г.
Случвало ли ви се е да работите на компютъра с часове и тъкмо докато отпивате доволна глътка от следобедното кафе и движите курсора на мишката към сейв бутона и.. НЕ ЩЕШ ЛИ.. да изгасне тока... Или сте се омазали до лактите с нещо и докато се чудите с кой пръст да вдигнете дръжката на смесителя на чешмата за да не го омажете секунди преди да разберете, че НЕ ЩЕШ ЛИ водата е спряла. 

Предполагам на много хора им се е случвало нещо подобно. А когато номера с тока се случва за трети или четвърти път за денонощието следващата фаза за нерваците като мен би могла да се опише със символи от рода на "%#ХХ&(черепче)... @$ХХ#(майката) ...  @*(облаче със светкавичка)&#)&Х ... @^@(г*за)#**(майката)"

Най-нормално ми се струва в такива моменти човек първо да брои до 17315 бавно наум докато кръвното му спадне до приемливото ниво от 200 : 120, след което вече можем да вземем телефона в ръце и да се опитаме да получим адекватна информация за случая.. така де, по-спокойно, все пак какво са ни виновни телефонистките!

Така направих и аз преди седмица и отново преди няколко дни.
Ето до каква информация стигнах (цитирам по памет целия разговор с телефон 0700 100 10, който е обявен като "денонощна информационна линия):

Разговор 1 (не съм много ядосан, някъде към 7 точки от 10 възможни, все пак токът беше спирал само два пъти преди да реша да похарча цената на един градски разговор)

Любезна Операторка (монотонно) : ЧЕЗ България, Добър ден разговаряте с (някакво име)!

Аз, Наивният (престорено весело) : Добър ден. Мога ли да попитам какъв е проблемът с токоподаването в с. Владая. Вече няколко пъти токът гасне за по 2-3 минути без особена причина

ЛО(загрижено): Момент така да проверя!
...
ЛО(услужливо): Нямаме подавани сигнали за прекъсвания, но кажете вашия адрес и телефон за връзка да изпратим екип да провери проблема!

АН(разбирайки, че ЛО рутинно отбива номера): Вижте, може ли просто да проверите дали се извършват някакви планови ремонти, при положение, че токът спира за малко ...


тук бивам прекъснат

ЛО: Нямаме информация за ремонти

Естествено давам необходимата информация и се въоръжавам с търпение, но НЕ ЩЕШ ЛИ никой не идва.

След още няколко дни дискотека, позната ни в по-хард вариант от времето на режим на тока решавам пак да позвъня на споменатата "информационна линия", като вече съм ъдвенснал до осем цяло и пет от 10 възможни точки, щот тоя път наистина ми прецакаха около час работа, да не говорим, че вечерта в 00:05 токът отново спря и имах възможност да се насладя на абсолютната тъмнина не само в къщи, но и през прозореца.. в цялото село нямаше ток.. но пък тъмнината беше някак уютна иии...  но да не се отплесвам... :)

Разговор 2 (8.5/10 нерва, а и не успях да преброя дори до 3.14 от спирането на тока, но пък през това време НЕ ЩЕШ ЛИ токът дойде)

Апатична Операторка(с досада): ЧЕЗ България, добър ден, разговаряте с Пламена!

Аз (по същество, леко през зъби): Добър ден! може ли да ми обясните защо вече цяла седмица в с. Владая токът спира по няколко пъти на ден за по няколко минути без видима причина.
(Няма вятър, ни дъжд, ни гръмотевици, ни е паднал метеорит, ни НЛО е повлияло на мрежата на ЕРП-то .. барем не съм го видял, де) Не може ли ако правите някакви планови ремонти просто да обявите на сайта си та хората да знаят, да отидат на разходка и да не си губят времето с работа.

АО: Момент да проверя дали има проблем във Владая!

сега разбирам, явно това е моментът когато трябва да се брои до 17315

АО: Нямаме сигнали за проблеми с тока от Владая в този период

Аз (недоумяващ): Как така, нали ААААЗЗЗЗЗ самият се обаждах преди няколко дни?!
АО (невъзмутима): В момента имате ли ток?
Аз: Да, има ток.
АО: Ами, може да се изпрати екип, но тъй като имате ток няма на какво основание да го изпратя.

...
е тук вече побеснях
...
губят ми се минута две, но при всички положения не съм си изпускал нервите повече от необходимото, само го ударих на съвест как може да правят хората на маймуни и ако обича АО a.k.a. Пламена, да се обади където трябва и да ми се обади да ми обясни до кога ще продължава тоя тормоз, АО ми поиска абонатния номер, аз пък я изненадах и й го дадох (като че ли имаше някакво значение) Обясни ми как нямало практика да се обаждат да дават разяснения, но очевидно съм бил достатъчно рязък, щото накрая кандиса да ми се обади за обяснение и аз се поуспокоих, но НЕ ЩЕШ ЛИ с крайчеца на мисълта си се усетих..

Аз: Добре де, къде ще се обадите?
АО: ...
Аз(настоятелно) Питам Ви, къде ще се обадите, дори не поискахте телефонния ми номер, нито името ми
(Мина ми през ума, че ще ми обясни, че е видяла номера ми защото се изписва при нея, но явно не се беше сетила за това или наистина няма таква функция)
Аз: Аз се казвам (име, фамилия), вие как се казвате
AO: Пламена
(оф викам си нема смисъл)
AO: Ще проверя какъв е проблема и ще ви се обадя
викам си, ОК, само да не стане като с екипа дето щеше да идва...

След половин час.. сброил съм до колкото трябва вече.. се звъни на телефона ми и
НЕ ЩЕШ ЛИ Пламена ми обяснява, че токът бил спрял защото имало "Оперативно превключване"  все едно това ми носи някаква информация на мен...
Това тотално ме разби, сигурно трябваше да попитам какво беше това превключване в 00:05 предната нощ или предния ден, когато се случи 4 или 5 пъти, но НЕ ЩЕШ ЛИ цялата ми жажда за истина и справедливост се изпари и дезертирах от принципите си сякаш...
Рразбрах, че напъните ми да се преборя със стената от дезинформация и откровени лъжи е напълно безмислена.
Сетих се и за още един подобен водевил със Софийска вода, когато аз и мои близки се обаждахме и на няколко пъти на тяхната "информационна линия" за да получим коренно различна информация всеки път. Но всичко това вече нямаше значение, защото системата ме надви за пореден път.
И няма дори на кой да се оплачеш, освен на човека, който ме прочете до тук..
А, Бойко, ти ли си.. АРЕЕЕЕ "ЗЕМИ ГИ МАХНИ ТИЯ!!!
Категория: Регионални
Прочетен: 2412 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 07.10.2010 22:38
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 110901
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив