Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко, което ме вълнува..
Автор: mcalavera Категория: Други
Прочетен: 111100 Постинги: 25 Коментари: 51
Постинги в блога от Декември, 2010 г.
Сривът в системата на Skype, който все още е проблем за много скайп потребители се оказа решаващ за логото на компанията.
На управителен съвет приключил преди няколко часа се е взело решението логото на компанията да бъде променено и да изглежда по следния начин:

image
Категория: Други
Прочетен: 3402 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.12.2010 13:33
От снощи огромна част от потребителите на Интернет треска ги тресе. Основното средство за комуникация в северната половина на полукълбото Skype излезе от строя. И това още веднъж постави пред всички въпроса до колко сме позволили на Мрежата да владее живота ни.

Ситуацията напомня друга подобна преди години когато Skype не беше толкова популярен, а друга чат платформа ICQ беше все още беше най-популярна. По същия начин ICQ тогава спря за дълго време, което вкара доста тийнейджъри (и не само) в продължителна депресия и милиарди безсмислени думи (повечето) останаха неизписани.

Така се случва и когато ти спрат дозата.. искаш, но не можеш, напрежение, безпокойство, .. "студена пуйка"... Могат ли думите да бъдат наркотик и да водят до абстиненция. Вероятно да, когато си научил как да ги използваш за удоволствие, а не по необходимост.

На горното съждение може да се гледа като шега или не, но проблеми като този се отразяват на психиката на много хора и вероятно това даде право на много хора да се запитат това наистина ли е технически проблем или става дума за хакерска атака преди Коледа. Появиха се слухове, че това е дело на ислямистки хакери, които наказват християнския свят преди празниците за безчинствата си. Смешно или не това си остава възможен сценарий.

На един друг план обач тази и други подобни случки ни дават възможност да спрем за момент и да се огледаме до каква степен сме зависими от технологиите, Интернет. Можем ли без тях изобщо и каква цена заплащаме за удобството да ги ползваме все повече и повече.
Категория: Технологии
Прочетен: 1601 Коментари: 0 Гласове: 0
Бях забравил що за пошло предаване е Шоуто на Слави понежи тъй или иначе наред с bTV все по-рядко гледам и другите поръчкови телевизии в българския ефир, но тази вечер бях заинтригуван от анонса и още от там ми намириса на комунизъм. На гости на "редколегията" щяла да гостува кметицата. От самата дума редколегия дори можем да усетим полъха на ведомствен банкет от началото на осемдесетте... Реализацията на този нов похват за запълване на ефирно време между рекламите подозрително напомня на народен съд от времето на комунизма. (щях да напиша поразително, но каква добра печатна грешка се получи)

Уви, нищо не се е променило при Гологлавия, той и хората около него си остават все така арогантно целенасочени що се отнася до свалянето на всички правителства освен това на нашите хора.. Ако има такива, които се чудят кои са "нашите хора" само ще вметна, че има разлика да осмиваш с глупави скечове за Царевичако, Станиш и Доган  вместо да се заровиш във фактологията на далаверите.

Колко удобно само - петима от едната страна (държавните обвинители?), Фандъкова от другата страна (обвиняемият) и съдията по средата.. дори бих се поправил, това може би беше еманация на Темида или пък всевиждащото око от доларовата банкнота (Слави Трифонов.. който така или иначе бе засегнат лично откакто се появи Бойко Борисов щото вече преводните вицове за Чък Норис ги наричаха на ББ, а не на него)

Погнусих се от злъч, злоба, от парвенющина, от его-та, от нарцисизъм.. истински потрес. Учудих се на търпението на Фандъкова, всеки друг би блокирал при такъв кръстосан разпит в който е по-важно фактът на продължителното и обстоятелствено задаване на въпрос, който задължително се застъпва с предния, но за сметка на това така или иначе отговорът не е интересен..  Да, всеки друг би се затруднил.. ако изключим ББ и Гологлавия, естествено.

За съществуването на това предаване има само две възможни обяснения: или се финансира от определени среди, които имат интерес от него, или .. другото го забравих.
Е, разбира се, може би народът се нуждае от още помия, за да израсте след като вече е скопен интелектуално от простотията по медиите.
Категория: Политика
Прочетен: 5051 Коментари: 11 Гласове: 2
Последна промяна: 09.12.2010 00:34
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 111100
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив