Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко, което ме вълнува..
Автор: mcalavera Категория: Други
Прочетен: 78867 Постинги: 25 Коментари: 51
Постинги в блога от Март, 2012 г.
За да стане хубава чорба по моята рецепта съотношението коприва/вода трябва да бъде следното - тенджерата, в която ще варите чорбата я напълвате с копривени стръкчета без да ги притискате да се слегнат, а при това положение водата впоследствие трябва да стигне 2/3 от тенджерата. Както е известно най-вкусна чорба става от млада коприва, иначе има по-тежък дъх, който не се харесва на някои хора. Изчиствате добре копривата (тва е много важно, не ви трябва пясък и клечки в лъжицата) и я нарязвате на колко е възможно по-ситно. Слагате нарязаната коприва в заврялата вода. Ако имате зелен лук добавете 7-8 пера пак на ситно. Сложете олио и оставете да поври 3-4 мин. Размийте брашно заедно със сол колкото да осоли супата и вода, по възможност гледайте да не останат бучки. На литър вода се пада една препълнена супена лъжица брашно. Добавете във врящата супа и разбъркайте. Добавете 2-3 скилидки чесън, отново хватката е да съ възможно най-ситно нарязани, за да не натъртва. След още 2-3 мин дръпнете от огъня. След като направите това и хапнете приемам благодарности за добрата рецепта и резултат.
Категория: Рецепти
Прочетен: 9749 Коментари: 2 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 78867
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив