Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 17:34 - РОК ОБЕКТИВ част 3 - Strangeways - шлифован диамант, забравен в килера (AOR, Melodic Rock)
Автор: mcalavera Категория: Музика   
Прочетен: 1156 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2010 03:36


РОК ОБЕКТИВ част 3

Strangeways - шлифован диамант, забравен в килера

(AOR, Melodic Rock)


Още една група, от която останах без дъх когато ги открих. Парчетата са отлични както за слушане като фонова музика, така и за слушалки. Опитах да си направя селекция  за в колата, но странно, не успях да махна нито едно парче от наличните. Библейската препратка от името на групата никак не е случайна, а неизвестността на групата не само у нас само още веднъж показва колко изискано чувство за хумор има Господ. Но колко благодарен се чувства  човек когато намери нещо такова и го отупа от прахта. Лично за мен това беше уникално откритие, предполагам че така би се чувствал човек когато намери голямо куфарче с пари на улицата (макар че едва ли мога да дам примера на човек дето не би задържал такова куфарче за себе си, но имате въображение, дерзайте).

image

Както и да е.. който усеща музиката и открива това, което аз откривам в нея вероятно ще ме разбере. Трите букви AOR за мен са се превърнали в светата троица на музиката. Включват в себе си рок звучене, замечтани китарни сола, от които усещате тръпка по гърба, спираща дъха мелодия, вокали от които ти настръхва окосмяването където го има и където го няма, носталгична нотка подобна на онова желание да си събереш последните стотинки и да идеш да си купиш от стрелбището неголяма снимка на любимата банда или пък (о, какъв лукс) неголям плакат или значка (извинявам се на по-малките, за които последното изречение вероятно е непонятно). Това е този род музика за мен и ще се старая да я популяризирам до колкото мога. За съжаление подобна музика няма къде да се чуе; то до скоро и известни банди като Journey нямаше къде да се чуят, камоли нещо такова. Жалко, че не просъществува некомерсиално радио, каквото беше Fanrockradio, което пускаше успоредно с познатите ни банди и никому неизвестни бисери подобно на тази група. Знам, че има хора дето се чудят на патоса ми, но на тях просто им липсва сетиво да усетят подобна музика. За всички останали съм качил четирите албума на групата от периода до 1994 година. Имам и още два които ще кача ако има интерес. Първият от 2000 година е по-различен.. хората са се развили в различна посока, стилово са отишли към нещо като чилаут.. всичко друго, но не и рокът от четирите албума.. странна работа, но всеки се променя, не че е лошо.. Вторият пък е сборен.

 Качените албуми можете да намерите тук:

http://mcalavera.data.bg/p/files/Muzika/AOR

Ако ви се иска да чуете първо нещо да добиете представа свалете албума Walk in the fire - 1989 (от приложените в статията картинки) или поне някои парчета от него като "Where are they now", "Danger in your eyes", "Love lies dying" .. няма да продължавам нататък, ясно стана, че карам наред, а можете и сами да прочетете как са подредени парчетата :) ако сте стигнали до тук предполагам сте се убедили, че си струва чакането по 45 секунди на парче :) целият албум си струва, а моя милост го кефят всичките.

Ако пък трябва да кажа на кои по-известни групи ми напонят Strangeways то ако взимаме предвид албумите 1989 на мен ми напомня на.. малко на Whitesnake по китарните сола, но все пак в този албум е трудно да се намери влияние. По интересно е положението при албума 1994 - при него личат сериозни препратки към Dire Straits (най-вече), Pink Floyd,  Sting и U2 дори. Но всъщност последното дето си мисля да направя е да ги обвиня в плагиатство. Напротив, навсякъде личи авторство и уникалност, просто ми напомнят някои парчета за други познати групи.

А сега ви желая:

Приятно слушане!

(и се извинявам за алчността на шефовете на data.bg, които биха казали: на който не му харесва да не ползва нашия сайт)

image

 











Тагове:   рок,   rock,   обектив,   диамант,   melodic,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 110909
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив