Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 22:26 - Следващият най-добър проект на ДС*
Автор: mcalavera Категория: Политика   
Прочетен: 2702 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 23.01.2011 23:20


От началото на годината имам едно подсъзнателно усещане, че нещата, които творят нашите политици вече не са толкова дълбоко забулени в тайнственост. Не мога да кажа дали това е така защото съм параноик по призвание или пък имам несравним нюх към политическите машинации, но едва днес паралелно с новините и предаването на Цветанка Ризова прозрях една възможна алтернативна действителност.

С парчетата от тазгодишният пъзел с политически новини оформя една цялостна картинка с художник бившата Държавна сигурност.

Да преговорим с няколко думи кой кум, кой сват:

1. Агент Гоце (Сирищнишката номенклатура .. да ме прощават от селото.. Георги Първанов) - ясен е от самото начало, че е ако не един от моторите на остатъците на "структурите", то поне сред най-силните им фигури.

2. Агент Сава (Меди Доганов, Ахмед Доган) И преди сме го предполагали, но, като се разпя днес Касим Дал се оказа се, че е бил сред най-гнусните доносници. Каква ли е наградата за дългогодишната му практика в ДС.. Дали това, че ръководи вероятно най-постоянната партия погледнато за периода от началото на промените досега у нас.

3. ББ (Бат-ман, Бойко Борисов) Очевидно е наясно с всички машинации в ДС тъй като вероятно още от времето на Тодор Живков е напред с материала. Видно е как лесно се справя с всеки един ход на противника. Само до сега не се е избистрило дали я бори ламята или я пои.

4. Стани-шеФ - Наше момче от комсомола, учИ във ВСССР и в КГБ, много  е кАдърно момчето ни, но имА неблагоразумието да се опъне на един от нашите офицери...

Другите действащи лица някак не ми се вързват на хубавия колаж или пейзаж, както щете. Даже и Цецо СРС-то и Алексей ми се виждат дребни за този мащаб.

Та при тези актьори можеше да се очаква постановката да бъде внушителна като наратив и двусмислена като послевкус.

При случката със СРС-тата се зачудихме кой имаше най-много ползва от компромата. Дали Станишев, дали Яне (абсурд - той е абсолютна пионка), дали Алексей Петров.. да видим.. обикновено е тоя дето най-много липсва в схемата. Гоце! Че дори се поокаля малко и себе си, за да не го заподозрем, но бързичко уволни "съветника", свързан с бирената афера.

Но следващата случка с разцеплението в ДПС вече ни накара да се замислим до колко сериозни са процесите в политическия бит пазар. В края на краищата в тази партия не беше имало размествания във върховете откакто е създадена.

За мен в скандалът с ДПС изкристализира само едно. ДС има нужда от повече гласове за следващите местни избори, за да може да се подготви да вземе властта отново на парламентарните . И това може да стане чрез създаването на една нова партия, която да събере разпилените гласове на съвестните турци и мюсюлмани у нас.

Точно това се случва в момемента и Касим Дал не крие, че ще се опита да създаде втора етническа партия на турците. Въпросът е дали това става под диктовката на Доган и Първанов или може да погледнем оптимистично, че това би могло да е нормален полически ход. Вероятно ако Дал бе направил този ход по времето на "обръчите от фирми" не бихме се усъмнили в чистотата на намеренията му.. но какво да мислим сега..?

*Използвам твърдението на К.Дал, че Доган е бил най-добрият проект на ДС




Гласувай:
1



1. анонимен - СЛУШАЙ , АВТОРЧЕ..
23.01.2011 22:51
АКО СИ МИСЛИШ , ЧЕ СЕ ЛУТАМЕ И НЕ ЗНАЕМ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.....ПРОСТО СИ ХАБИШ ,ПАЧЕТО ПЕРО...!
БРАВО, ...КАК ПОЗНА ,ЧЕ ДС/ДАНС И ГОЦЕ , СТОЯТ ЗАД ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА....????!
НАПРАВО Е ГЕНИАЛНО , УМОЗАКЛЮЧЕНИЕТО ТИ!
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА АНАЛИЗИРАШ----ХАЙДЕ КАЖИ ,МОЛЯ ТЕ ЗАЩО ГО ПРАВЯТ!
САМО НЕ РАЗТЯГАЙ ЛОКУМИ ЗА ВЛАСТОВИ БОРИЧКАНИЯ И ОБЩИНСКИ ИЗБОРИ!
ТИЯ , ГИ ДЪВЧИ ЗА МЕЗЕ, В КРЪЧМАТА НА ТРИ , РАКИЙ.....!
цитирай
2. mcalavera - Айде поне питай нещо
23.01.2011 23:00
.. айде формулирай поне въпрос... и нема нужда от главни букви, чета още. Не виждам кой съм засегнал конкретно.. освен ако не си Гоце или Доган. Гениално или не, това си е моето заключение и аз не се го изсмуквам от пръстите, а то е базирано на МОИТЕ наблюдения. Какво означава за какво го правят, за власт и пари, как за какво. А ако не питаш това, скъпо ми критиче, поне задай някакъв въпрос.
цитирай
3. анонимен - ХАЙДЕ ДА ТИ ПОМОГНА...
23.01.2011 23:37
НЕЩАТА СЕ КОМАНДВАТ ОТ МОСКВА!!!
ТИЯ ЧЕРВЕНИ ВЪШКАРИ ТУК ОТ ДС И ПОЗИТАНО, ....СА САМО ИЗПЪЛНИТЕЛИ!
ЦЯЛАТА ИГРА Е ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ, В БЪЛГАРИЯ!
ЗА НАША СМЕТКА , ЕСТЕСТВЕНО!!!
НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ИМ Е ОБЕЩАНА ВЕЧНА ВЛАСТ И ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ, ЗА УСТАНОВЯВАНЕТО НА РУСКИЯ ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ!
ТОВА Е ОСНОВНОТО!
ДРУГОТО ,СА ПОДРОБНОСТИ ОТ ....НАДЛЪГВАНЕТО И МРЪСНИТЕ УДАРЧЕТА ПОД КРЪСТА!
МЕСТНИТЕ И ПРИЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ, СА ЯСНИ ОЩЕ ОТ СЕГА!
ЗАЛОГА НА ДС/ДАНС ГОЦЕ И ЧЕРВЕНИЯ "КАПИТАЛ"....Е ДАЛЕЧ ,ПО-ВИСОК!
ВЪЗПРИЕМАШ ЛИ?
цитирай
4. mcalavera - да..
23.01.2011 23:57
тогава излиза по думите ти, че сините са единствените дето им пука за това България да е енергийно независима (ако погледнем позицията им за Набуко). Плюс това, командвани или не, за мен си има екс агенти, които в някакъв смисъл са по-силни сега зад кулисите, отколкото навремето, когато е работела държавна сигурност и тоя апарат си работи в определена посока. Щом казваш, че е в полза на руснаците, може, нищо чудно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 111092
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив