Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 11:16 - Когато Skype гръмне как Интернет заглъхва..
Автор: mcalavera Категория: Технологии   
Прочетен: 1601 Коментари: 0 Гласове:
0



От снощи огромна част от потребителите на Интернет треска ги тресе. Основното средство за комуникация в северната половина на полукълбото Skype излезе от строя. И това още веднъж постави пред всички въпроса до колко сме позволили на Мрежата да владее живота ни.

Ситуацията напомня друга подобна преди години когато Skype не беше толкова популярен, а друга чат платформа ICQ беше все още беше най-популярна. По същия начин ICQ тогава спря за дълго време, което вкара доста тийнейджъри (и не само) в продължителна депресия и милиарди безсмислени думи (повечето) останаха неизписани.

Така се случва и когато ти спрат дозата.. искаш, но не можеш, напрежение, безпокойство, .. "студена пуйка"... Могат ли думите да бъдат наркотик и да водят до абстиненция. Вероятно да, когато си научил как да ги използваш за удоволствие, а не по необходимост.

На горното съждение може да се гледа като шега или не, но проблеми като този се отразяват на психиката на много хора и вероятно това даде право на много хора да се запитат това наистина ли е технически проблем или става дума за хакерска атака преди Коледа. Появиха се слухове, че това е дело на ислямистки хакери, които наказват християнския свят преди празниците за безчинствата си. Смешно или не това си остава възможен сценарий.

На един друг план обач тази и други подобни случки ни дават възможност да спрем за момент и да се огледаме до каква степен сме зависими от технологиите, Интернет. Можем ли без тях изобщо и каква цена заплащаме за удобството да ги ползваме все повече и повече.


Тагове:   Skype,   абстиненция,   заглъхва,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mcalavera
Категория: Други
Прочетен: 111133
Постинги: 25
Коментари: 51
Гласове: 49
Спечели и ти от своя блог!
Архив